LIFE IN CIRCLES


In de onafhankelijke documentairefilm Life in Circles (2018) gaat Bart van Tongerlo zonder plan, maar gedreven door een onbetwistbaar innerlijk verlangen, op zoek naar een ontelbaar aantal mysterieuze steencirkels in het zuiden van Afrika. Cabaretier en televisiepresentator Leon van der Zanden volgt hem op de voet als nieuwsgierige interviewer.

In een wereld van tegenstrijdige theorieën slaat de verwarring en vertwijfeling toe. Maar de zoektocht ontvouwt zich op magische wijze en Bart ontdekt uiteindelijk de diepere betekenis van zijn reis. De roep naar een oeroud spoor van een leven in cirkels mondt uit in een openhartige beschouwing over de innerlijke reis van het hoofd naar het hart. Een bezield reisverslag met een luchtige spirituele touch.

 

Regie: Bart van Tongerlo / Camera: Luc Elsjan of Wipper / Editor: Max Franken

Première: 4 mei 2017 (NatLab / BROET in Eindhoven)

Filmfestivals: 2017 Cutting Edge Film Festival (Florida, U.S.A.), 2017 International Film Festival of Oranjemund (Namibië), 2018 The Archeaology Channel International Film Festival (Eugene, Oregon, U.S.A.)

Festivals: Taribush Kuna Festival 2018

 DAHIR

Dankbaarheid is mooi. Dat blijkt in deze korte documentaire uit de woorden van Dahir (2010). De uit Somalië afkomstige vluchteling voelt zich in Nederland eindelijk weer mens en schreef op 5 januari 2010 aan minister/president Balkenende een dankbrief. ´DAHIR´ is een dankwoord aan het Nederlandse volk en het land, en tevens een herinnering aan een memorabele periode in het leven van Mohamed Dahir Omar.

Een filmproductie van Bart van Tongerlo in samenwerking met Filmplatform Broet en Fontys Hogescholen. 2010.